Het 70 jarig bestaan van onze vereniging;

Workshop “van klein schilderij naar groot kunstwerk”


Een vereniging ben je samen. Een vereniging is niets zonder haar leden. Zonder samenwerking hou je het niet 70 jaar
vol. Deze samenwerking verbetert door elkaar te (leren) kennen, weten wat de ander beweegt, hierdoor ontstaat begrip. We mogen trots zijn op die 70 jaar! En we hopen op nog véle jaren met elkaar, door weer en wind, door alle seizoenen, hard werkend maar ook genietend van onze tuinen!
In het kader van samenwerken heeft de werkgroep ‘activiteiten en PR’ een creatief initiatief ontplooit; we hopen met elkaar een groot “kunstwerk” voor aan de muur in onze kantine te maken. De plek is al uitgezocht: boven de biljarttafel!


Hoe gaat dit in z’n werk?
Het kunstwerk voor aan de muur bestaat uit allemaal kleine doeken van 25 x 25 cm. Deze worden bevestigd op een grote plaat en vormen zo samen één geheel. Voorlopig denken we aan een totale afmeting van 2 x 1 meter, dit betekent 32 kleine doekjes van 25 x 25 cm. Meer of minder kan ook! Op de doeken wordt gewerkt met mixed media, dat wil zeggen, er wordt een schilderijtje gemaakt m.b.v. verf, kant, stof, papier, karton, hout etc. Het is de bedoeling dat de afbeeldingen direct of indirect te maken hebben met onderwerpen als tuin, tuinieren, moes tuinieren, tuingereedschap, bloemen, planten, bomen, groente, fruit etc.


Help, ik ben niet creatief, ik kan niet schilderen…
Dat is geen enkel probleem. Er zijn een aantal dames aanwezig die u op weg kunnen helpen, tips kunnen geven, mee kunnen denken. Het hoeft geen Picasso, Monet of Rembrandt te worden. Uw simpele uitwerking van een klaproos, appel, tuinhuisje of tekst van een mooi gedicht over tuinieren is helemaal okay! Het gaat erom dat we een ochtend of middag creatief met elkaar bezig zijn, onder het genot van kopje thee/koffie en wat lekkers!


Materialen, wie zorgt voor wat?
De werkgroep zorgt voor de schilderdoekjes, de verf en kwasten. Ook andere materialen worden zo mogelijk aangeleverd. Maar we vragen de deelnemers om thuis in de kast, keukenla óf in de tuin te kijken en materiaal mee te nemen. Denk hierbij aan boomschors, stofjes, kant, karton, papier in de vorm van oude tijdschriften of kranten, kralen, wol, katoendraad, stempelmateriaal, carbonpapier, oude tuinfoto’s, knopen etc.

Wanneer?
Er zijn vier dagdelen ingepland voor het maken van de schilderijtjes. U kunt zelf bekijken welke datum het beste
uitkomt. Heeft u twee dagdelen nodig, geen probleem, wel graag van te voren opgeven!


Zaterdag 11 maart, 11.00 – 14.00 uur
maandag 13 maart, 13.30 – 16.00 uur
maandag 17 april, 13.00 – 16.00 uur
zaterdag 22 april, 11.00 – 14.00 uur


Opgeven:
U kunt zich opgeven bij secretarisnutengenoegencapelle@gmail.com
Wij hopen op een grote opkomst en zien uw graag verschijnen op één van bovengenoemde data.


Karolinne Engelen