Het tuinenpark:

Het tuinenpark heeft  144 tuinen met percelen van 250-320 m2 . Zoals u op de Home pagina al kon lezen heerst er op het park een oase van rust. Op deze pagina kunt u wat meer van het tuinenpark lezen en zien. 

 

Nostalgische gereedschappen:  

Onder het pannendak vindt u een aantal nostalgische gereedschappen die vroeger werden gebruikt zoals en zeis, trekzaag, eg een dorsvlegel , zelfs de klompen hangen klaar voor gebruik.

 

 

 

 

 

Het insectenhotel:

Een insectenhotel of insectenmuur is een constructie die onderdak kan bieden aan insecten. Het is een door de mens met natuurlijke materialen vormgegeven overlevingsplaats voor insecten. De vorm van een insectenhotel is afhankelijk van het doel en de aan te trekken insecten. De meeste bestaan uit verschillende secties die meerdere soorten insecten kunnen voorzien van een nest- of overwintering gelegenheid.

 

 

 

 

De wenstuin:

Op de Nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Capelle aan den IJssel in 2007 werden de gasten verzocht een persoonlijke wens te schrijven in een kleitablet ter grootte van een ijsselsteentje. Dit idee van de Stichting Cultuurpromenade is inmiddels uitgevoerd. Mede door de goede samenwerking met de afdeling Beheer van de Gemeente en de Bouw- en Werkcommissie van VTV “Nut en Genoegen” is het kunstwerk tot stand gekomen. Het resultaat ziet u tussen de tuinen met de nummers 137 en 138 . Een ronde tafel met daarop de wenssteentjes in stralen en met bijzonder voegsel gevoegd

 

 

De bijenstal:

Op ons tuinenpark is op 23 juni 2009 een bijentuin geopend. De feestelijke opening van dit gedeelte van het complex vond plaats door loco-burgemeester en wethouder R.P.Binnendijk . De bijenstal is een onderdeel van de   Eco-triangel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kruidentuin en de beeldentuin:

Met de kruidentuin van het tuinenpark geven wij tuinvrienden een gelegenheid om de gekweekte tuinkruiden te gebruiken voor eigen huishoudelijk gebruik. Er staan veelal soorten kruiden die men niet in de eigen (volks)tuin heeft staan.
Aan hetzelfde wandelpad, maar er tegenover is de beeldentuin. Op dit moment worden er prachtige natuurkunstwerkjes geëxposeerd. Deze zijn gemaakt door leden van de vereniging. Ze passen uitstekend in deze groene vormgeving, welke ook nog doorzicht biedt op de achterliggende waterpartij.

 


U ziet het is de moeite waard om eens langs te komen , te genieten van al het groen en de rust op het tuinenpark . Ook tijdens de winter is het mooi.