Is een volkstuin wat voor mij?

Tuinieren is een actieve bezigheid waaraan je veel plezier kunt beleven. Het inrichten en bijhouden van de tuin, huisje en/of broeikasje, werken in de natuur, de frisse lucht, in alle rust, lekker ontspannend.

 

Maar onderschat niet wat een volkstuin betekent. Er is regelmatig onderhoud voor nodig om alles in goede banen te leiden. Elk seizoen heeft zijn specifieke werkzaamheden, zoals bemesting, zaaien en planten ,spitten, onkruid wieden, grasmaaien, snoeien, enz. Ook het huisje en/of broeikasje vragen onderhoud zoals schoonmaken, schilderen, reinigen.

 

Naast het onderhouden en beheren van de eigen tuin, draagt iedere hobbytuinder bij aan het onderhoud van het fraaie tuinenpark. Dat gebeurt veelal door het doen van tuinbeurten in het openbaar groen, maar dat kan bijvoorbeeld ook door behulpzaam te zijn bij de Bouw en Werkcommissie, in de horecagroep van de kantine en/of als medewerker in de winkel bij de verkoop van tuinartikelen. De vereniging kan alleen goed functioneren en bestaan, dankzij de inzet en bijdragen van de leden.

 

Je krijgt er ook wat voor terug, behalve de rust en ontspanning is het ook genieten van de bloeiende planten en struiken, het oogsten en eten van je eigen (onbespoten) groente. De komkommers en tomaten zelf plukken en tussendoor in het zonnetje genieten met een boek en een heerlijk koel drankje.